Om världens orättvisa samt min träning

Efter det att jag började arbeta ideellt med utsatta barn och ungdomar blev det ännu mer tydligt hur orättvist det är här i världen. Vad lite som behövs för att vissa ska få det bra och vad mycket det behövs för att barn och ungdomar i västvärlden ska bli nöjda.

Det är en så stor skillnad så att man häpnar och tyckte man inte redan från början att svenska barn hade det bra i jämförelse med många andra barn så blir det absolut övertydligt när man arbetar med utsatta barn och ungdomar.

Ett känslosamt uppvaknande

När man ser orättvisan gällande barn på såhär nära håll så kommer det många känslor och det är många gånger svårt att hålla tårarna borta. Nu är det ju ingen som blir hjälpt av att man står och gråter framför dem, så det får man försöka hålla inne så gott det går för att man ska kunna göra ett så bra arbeta som möjligt.

Jag tycker att hela samhället på ett mer tydligt sätt skulle se hur det är på vissa platser runt om i landet då det egentligen inte är så svårt att hjälpa när man väl sätter igång. Vi behöver inte förlita oss på att politikerna ska ta hand om saker och ting, utan vi kan på egen hand ta hand om det vi tycker ska tas omhand och då är det perfekt med ideellt arbete!

Att hinna med saker och ting som träning

Det här med tid och att få tiden att räcka till är någonting som diskuteras överallt och hela tiden. Det ska hinnas med så otroligt mycket idag för att man ska känna sig ”lyckad” så det tar på krafterna rejält.

Jag har alltid känt att jag kan ta det lugnt och göra det som jag vill göra utan att jämföra med andra, men så känner naturligtvis inte alla. Jag har tur som kan se inåt och bestämma endast utifrån mig själv då det blir så mycket lättare att leva då.

Jag hinner med allt som jag vill hinna med. Det jag gör utanför mitt vanliga jobb som tar upp väsentlig del av min tid är träningen och det ideella arbetet. Jag har alltid gillat att träna allt möjligt, men nu är det cykling, gym och löpning som gäller. Det går hur bra som helst att få in detta i vardagen utan att det blir stressigt, men det har väl också att göra med att jag gillar att göra det.

Välj träning bara om du gillar det!

Träningsgummiband

Många väljer träning bara för att de känner att de måste träna och då blir det sällan bra. Om man kan se till att träna sådant som man tycker om så blir det däremot genast mycket roligare och man tänker inte ens på att man lägger tid på träningen.

Det finns träning för alla, det gäller bara att hitta rätt i djungeln av olika typer av träning. Idag är ju utbudet så stort, precis som med allting annat, att det är omöjligt att välja ut endast en träningsform innan man testat på ett par stycken. Det senaste jag börjat med är att använda ett träningsgummiband. Det är ett väldigt flexibelt och effektivt sätt att träna hemma på. Med mitt träningsgummiband behöver jag inte åka till gymmet eller liknande för att få ett bra träningspass!

Precis som med träning tycker jag att man ska tänka när det kommer till ideellt arbete. Man ska välja en typ av ideellt engagemang som man har nära hjärtat för då kommer man själv att må så mycket bättre när man vet att man faktiskt gör någonting åt ett problem i samhället som man tycker är värt att lösas.